Per la prevenció de residus i un ús sostenible dels recursos energètics dels Clubs i Escoles de Vela de Catalunya

Estalviar aigua no només és important per l’economia del teu Club o Escola de Vela, sinó per un consum responsable i sostenible dels recursos del planeta. Cal recordar que s’estima que 783 milions de persones encara no tenen accés a un servei tant bàsic per a nosaltres com pot ser l’accés a l’aigua potable.”

Aprofitar les hores de Sol, evitant obrir els llums, per estalviar energia és clau per disminuir l’impacte del canvi climàtic. A més a més, també és important apagar els llums cada vegada que es surt d’una habitació i utilitzar bombetes de baix consum.”

A l’hivern, graduar el termòstat entre 20º i 22º és suficient per tenir un ambient confortable. Cada grau de més comporta un increment d’energia entre un 6 i un 8%. A l’estiu, per a minimitzar la calor, és important ventilar l’ambient a primera i última hora del dia durant 10 minuts.”

Amb les ampolles de plàstic d’un sol ús la realitat és que només un 2% d’elles es reciclen. Per això, és recomanable fer un ús responsable d’elles i, preferiblement, utilitzar envasos sostenibles que la seva vida no estigui limitada només a un sol ús.”

Reduir fins a un 70% el consum diari d’energia relacionada amb els ordinadors i aparells electrònics és possible si, al finalitzar la jornada laboral, prenem el costum d’apagar-los completament evitant deixar-los en stanb-by.”

Les bosses de plàstic són un dels principals problemes de l’impacte mediambientals i, sobretot, marí. L’ús de bosses reutilitzable fa que com a mínim ens estalviem 144 bosses de plàstic d’un sol ús que haguéssim consumit per persona cada any.”

Imprimir és una acció que sempre té conseqüències en el medi ambient. Per això, és important revisar que els documents siguin correctes abans d’enviar l’ordre d’impressió, utilitzar programes predeterminats d’estalvi, utilitzar tòners reciclables i papers reciclats.”

Mantenir les portes tancades en habitacions per a mantenir la confortabilitat de l’ambient és clau per l’eficiència energètica. Tancant portes evitem la fuga de calor a l’estiu o d’un ambient més fresc a l’hivern.”

COL·LABORA